Ouija

 

De term OUIJA is een samenvoeging van het Franse 'oui' en het Duitse 'ja' en. In een meer spirituele context wordt de term Ouija gebruikt om te refereren aan het communiceren met entiteiten tijdens een seance. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Ouija bord, veelal een stuk papier of een houten bord, dat bedekt is met letters, nummers, symbolen en veelgebruikte woorden.

 

Een Ouija bord wordt meestal 'bediend' door twee gebruikers. Op het bord wordt een wijzer geplaatst, waarop de gebruikers beiden lichtjes hun vingers plaatsen. Zonder druk uit te oefenen, volgen zij de bewegingen van de wijzer. Vervolgens tracht men contact te zoeken met een of meer entiteiten, en deze vragen te stellen. Uiteindelijk zal de wijzer achterelkaar letters gaan aanwijzen, die tezamen en boodschap vormen. Veelal worden deze boodschappen opgeschreven door een derde aanwezige.

 

Veel mensen zien het gebruik van het Ouija bord als ongevaarlijk tijdverdrijf. Anderen menen dat men bepaalde regels moet volgen om eventuele risico's te vermijden. Zo zou men nooit alleen mogen spelen, een seance niet alleen moeten starten maar ook 'juist' beŽindigen, en het bord alleen gebruiken in een comfortabele omgeving, met vertrouwd gezelschap, en met een sterke, zelfverzekerde en positieve geest.

 

bron: Wikepedia

Back Up