Aura

 

De AURA is een soort energetisch veld dat levende wezens omhult. De aura wordt verdeeld in een aantal lagen.

Het ETHERISCH AURA (ook wel etherisch dubbel, of etherisch lichaam genaamd) bevindt zich net langs het fysieke lichaam en is verantwoordelijk voor de opname van (levens)energie uit diverse bronnen (zoals de kosmos, de zon en de aarde). Nadat het fysieke lichaam is voorzien wordt de overtollige energie weer afgevoerd. In dit aura vindt ook de besturing plaats van onze levensprocessen. Zo zouden ziekten hier al te zien zijn, voor zij zich in het fysieke lichaam manifesteren.

Het ASTRAAL AURA (ook wel astrale, emotionele of ziele lichaam genaamd) bevindt zich op enige afstand van het fysieke lichaam. In dit aura bevinden zich de emoties.

Het MENTAAL AURA (of mentaal lichaam) ligt als een cirkel om het hoofd. Het mentale lichaam ondersteunt bij intu´tie, fantasie, denken en creatieve processen.

Het SPIRITUELE AURA (of spiritueel lichaam) is de buitenste laag. Dit is de aura van de spirituele ontwikkeling. Hoe verder men in de ontwikkeling is, hoe groter het aura.

 

De aura heeft diverse kleuren, variŰrend van licht naar donker, van transparant naar diep, van pastel naar fluorescerend. De basiskleuren, die het karakter weerspiegelen, blijven gelijk maar bijvoorbeeld emoties of gedachten kunnen bewegingen en kleurverschuivingen in de aura teweeg brengen. Ook een ziekte, of een pijnlijk lichaamsdeel kan een andere kleur geven.

 

bron: Barbara Brennan

 

Back Up Next